Kdo má uši, slyš.

Poznej své srdce a najdeš Boží plán

10. 1. 2015 16:14
Rubrika: Nezařazené

Krátce se zamysleme nad Božím plánem s námi, lidmi.

Vykládáme si jej z Bible, slyšíme o něm kázat v neděli naše pastory a kazatele. Kážou to, co kdysi kázali jejich otcové a dědové.

Pokud je řeč o křesťanství jako takovém, když zavřeme obě oči, tak katolíci i protestanti mají zhruba stejný nástin plánu - po Ježíšově smrti, vzkříšení a nanebevzetí nastalo období, kdy čekáme na vytržení, po kterém následuje čas kdesi v nebesích, načež Ježíš na naši Zemi přijde znovu k závěrečnému soudu. Spravedliví půjdou do nebe, ti nespravedliví pak do pekla.

A co na to náš nepřítel? Jak na to celé reaguje? Uvědomte si, že byl stvořen dokonalým, takže je i velmi inteligentní. Jako duchovní postava, která je tu v podstatě už od počátku, má mnohem větší přehled o nás lidech, než my samotní. Ví o nás všechno, proto je pro něj tak jednoduché nás zmást, zastrašit a zavést na špatnou cestu. Nepřítel není hloupý a chce vás chytnout do své důmyslné pasti, ve které je náboženství také, ve které také můžete uctívat b/Boha, ale spíše ze strachu. Třeba ze strachu, že vás při vytržení opomene a vy tu zůstanete napospas.

Co když to dělá už od počátku? Co když nás vede cestou dogmat, kterým věříme jen proto, že nám to řekli pastoři a kazatelé? Pravda má tu moc osvobozovat, poznáte ji podle toho. Mnoho duchovních, i když (si) to nepřiznají, jsou svázáni dogmaty, které převzali, protože se jim zalíbily a jestli chtějí být v oné církvi, musí následovat neomylné "příkazy".

Na pravdě je také zvláštní to, že nejkrásnější je ji najít sám, aniž by vám někdo něco tloukl do hlavy. Osvoboďte se od všech polopravd a vydejte se na tuto dobrodružnou cestu. Bůh sám chce, abyste hledali Jeho tvář.

Pravda, na které se shodneme je, že Bůh je láska - která nezávidí, nehněvá se atd. Ježíš věděl, že se nepřítel bude snažit obrátit Boží plán ve svůj prospěch, proto mluvil v podobenstvích. Věděl, že nepřítel ve světě vykoná takový zmatek, že lidé už nebudou vědět, čemu vlastně mají věřit, nebudou vědět, na koho se mají obrátit, namísto toho, aby hledali království nebeské ve svých srdcích. Pravda osvobozuje.

 

Zobrazeno 1580×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz