Kdo má uši, slyš.

Bůh nebo Satan? Kdopak z Vás mi odpoví?

18. 1. 2013 15:35
Rubrika: Nezařazené

Bible je plná protimluvů a kdo tvrdí že ne, ten se hluboce mýlí. Mnoho lidí, těch nevěřících si při čtení Bible připadá zmatená, a upřímně řečeno i já mám problém ji chápat. Je plná symboliky, podobenství a skrytých pravd, které se pomocí Ducha Svatého - Ducha Pravdy máme naučit rozeznávat. Nevěřící člověk ovšem tuto výsadu (vetšinou) nemá a tak je ztracen. Ztracen v překladu. Mnoho z nich křesťanům vytýká, že si nevšímáme biblických protikladů, to se ale většina z nich snaží zakrýt nějakou teologickou poučkou, kterou dotyčný nemá šanci pochopit. Jistě - můžeme se přít o čistě telogické výklady jednotlivých veršů, ale nyní nabízím něco zcela černo-bílého.

Kdo poručil Davidovi, aby sečetl lid? Bůh nebo Satan?

Zde se zdá, že to byl Bůh - 2 Sa 24:1-2

Hospodin znovu vzplanul hněvem proti Izraeli. "Jdi, sečti Izraele a Judu," podnítil proti nim Davida.Král tedy řekl veliteli svého vojska Joábovi: "Obejdi všechny izraelské kmeny od Danu až po Beer-šebu. Sečtěte lid - chci znát jeho počet."


A tady zase, že to byl Satan - 1Pa 21:1-3

Proti Izraeli pak povstal satan a podnítil Davida, aby sečetl Izrael.David tehdy řekl Joábovi a velitelům vojska: "Jděte, sečtěte Izrael od Beer-šeby až po Dan. Potom se vraťte a sdělte mi jejich počet."Joáb ale namítl: "Hospodin kéž rozmnoží svůj lid nastokrát! Můj pane a králi, nejsou to snad všechno tvoji poddaní? Proč to chce můj pán udělat? Proč má být na Izrael uvalena vina?"

Tak kde je pravda? Přece nechceme, aby si někdo pletl našeho Otce se Satanem?

Jen jedna odpověď je správná, buď je to jeden, nebo druhý. Tak který?

Zobrazeno 2905×

Komentáře

JanSlavekSlavotínek

Podle me, muze byt satan v podstate bozi nastroj, ac to sam popira. Buh ma vyssi intelekt, tedy klidne muze kalkulovat s tim, ze satan neco udela ... Rikam to porad, satan privadi lidi k bohu, casto. Kdyz vystavite vlazneho krestana satanovi - razem se z nej stane horlivý

RealToltekDzehenuti

Myslím si, že Svatý Duch opustil Davida a díky tomu Satan podnítil Davida ke sčítání.

Zobrazit 28 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz